Zwarte komijn zaden hebben buitengewone geneeskrachtige waarden en enorme voordelen. De wetenschappelijke naam van deze heilige kruid is Nigella sativa en behoort tot de familie van de Ranunculaceae. Komijnzaad is bekend met andere namen zoals venkel bloem, nootmuskaat bloem, Romeinse koriander, komijn blackseed of zwartzaad. Het heeft een bittere smaak en een penetrante geur. Volgens de islamitische godsdienst heeft deze zwarte komijnzaad uitstekende genezende eigenschappen. Het is terecht aangegeven dat "zwarte komijn zaden" een remedie voor alle kwalen zijn, behalve de dood." Het is in de volksmond bekend als het "zaad van Zegen".

Oorsprong en Teelt: zwarte komijn zaden zijn van Indische of Egyptische herkomst. Er wordt gezegd dat deze zaden werden gevonden op vele plaatsen, variërend van het oude Egypte, waaronder de graftombe van Toetanchamon. Deze plant wordt traditioneel geteelt over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten en andere Zuidoost Aziatische landen.

Verheven voordelen van zwarte komijn zaden: Deze zaden worden over de hele wereld gebruikt voor het genezen van verschillende ziekten, waaronder astma, bronchitis, reuma, verkoudheid en andere soortgelijke ziekten. Hiernaast wordt het gebruikt voor het verhogen van de moedermelk. Verder wordt het gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en parasitaire infecties in de darmen, maag en longen te bestrijden. De olie uit deze zwarte komijn zaad worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem en steenpuisten te behandelen.Populaire voordelen van deze zaden zijn:

1. Windafdrijvende voordelen: zwarte komijn zaden zijn windafdrijvend in de natuur.Ze ondersteunen een goede spijsvertering en verlichten gassen in de maag en darmen. Zij helpen bij het genezen van peristaltiek. De essentiële oliën hebben antibacteriële eigenschappen en doden de wormen. Zwarte komijn stimuleert de uitscheiding van urine, helpt kinkhoest en verbetert de spijsvertering. Ze worden ook gebruikt bij de behandeling van winderigheid, diarree, aambeien, constipatie en dysenterie.

2. Anti-tumor: het zaad heeft anti-tumor eigenschappen. De aanwezigheid van anti-tumor sterol, beta-sitosterol maakt het krachtig in de behandeling van tumoren in de buik, de ogen en lever.

3. Behandeling voor kanker: Onderzoekers van het Cancer Immuno-Biology Laboratory van Hilton Head Island, South Carolina, waren de eerste om onderzoek te verrichten naar de preventie en behandeling van kanker met de voordelen van zwarte komijn zaad. Zij vonden dat het zaad een gezond immuunsysteem bevorderd en kanker cellen opspoort en vernietigt. Het immuunsysteem doet dit door het ondersteunen van een verhoogde productie van immuuncellen, beenmerg cellen en B-cellen die antistoffen produceren. Zwarte komijn stimuleert neutrofielen activiteit en de productie van interleukines tegen kanker. Het wordt vooral gebruikt bij agressieve vormen van kanker waarvan de groei afhankelijk is van angiogenese.

4. Oplossing voor respiratoire aandoeningen: Mensen die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma, bronchitis, verkoudheid, hoest en griep kan worden genezen met de consumptie van zwarte komijn zaad gemengd met honing en knoflook.

5. Geheim achter elegante schoonheid: Om een glanzend gezond haar, mooie lange nagels en een bruinere teint, kunt u zoeken naar de voordelen van zwarte komijn zaad in capsulevorm of olie vorm. Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van andere huidproblemen zoals allergieën, steenpuisten, psoriasis en eczeem. Probeer het gebruik van dit natuurwonder en maak kennis met de voordelen ervan!
    24-01-2017 10:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.